poniedziałek, 20 lutego 2017
Malinowy przekładaniec
1 jogurt naturalny 300 ml
100 g mrożonych malin Hortex
2 łyżki ulubionej mieszanki granola
50 g wody
5 łyżeczek cukru trzcinowego
Mus z malin.
Lekko rozmrożone maliny zalewamy wodą z cukrem.Miksujemy na gładki mus.
Płatki, musli, czy granolę dodajemy do szklanki na samym początku. Układamy warstwę malin ,którą zalewamy jogurtem . Układamy kolejną warstwę z malin i ją również zalewamy jogurtem. Ostatnią warstwą jest mus z malin.
SMACZNEGO !
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
GALETTE z borówkami, czyli rustykalna tarta z owocami pieczona bez formy.
Kruche ciasto : 300 g mąki pszennej 70 g cukru pudru 180 g miękkiego masła 3 żółtka Nadzienie: 500 g borówek 30 g masła 30 g cukru trz...
-
2 dość twarde gruszki 50 g sera pleśniowego 50 g orzechów włoskich 3-4 łyżeczki kawy 4-5 kostek czekolady 1/2 łyżeczki cynamon...
-
Składniki: ok.80 dkg .wątróbki drobiowej 3-4 cebule 2 jabłka 20 dkg malin mrożonych Hortex 200 ml soku jabłkowego Hortex 2-3 ogórki kw...
-
Ziemniaki faszerowane serami Składniki: 4 Duże ziemniaki 1 serek kremowy ARLA APETINA Pesto i rukola 100 g fety 1 cebula natka pietru...
zapachniało latem:)
OdpowiedzUsuń