Żeberka wieprzowe z suszonymi owocami
1,5 kg żeberek wieprzowych
40 dag mieszanych suszonych owoców (śliwki,żurawina ,rodzynki ,morele)
2 łyżki miodu
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki ketchupu
3 łyżki oleju
3-5 plasterków świeżego imbiru
1/2 cebuli
sól, pieprz ew. ulubiona mieszanka przypraw do żeberek
Żeberka po porcjować, przyprawić. Na patelni podsmażyć żeberka na oleju z każdej strony na rumiano.
Przełożyć do garnka. Na pozostałym na patelni tłuszczyku nałożyć keczup, miód, koncentrat pomidorowy oraz cebulę pokrojoną w grubsze pióra.Podsmażyć. Następnie przełożyć do garnka z żeberkami.
Całość dusić pod przykryciem na średnim ogniu około 45 – 60 minut.W połowie duszenia dodać suszone owoce ,imbir i dalej dusić do miękkości.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
GALETTE z borówkami, czyli rustykalna tarta z owocami pieczona bez formy.
Kruche ciasto : 300 g mąki pszennej 70 g cukru pudru 180 g miękkiego masła 3 żółtka Nadzienie: 500 g borówek 30 g masła 30 g cukru trz...
-
Tak mnie dzisiaj wzieło . Moja przygoda z decoupage zaczęła się ok.4 lata temu i czasem chętnie tworzę coś nowego. Zbliżają się powoli świ...
-
Kruche ciasto : 300 g mąki pszennej 70 g cukru pudru 180 g miękkiego masła 3 żółtka Nadzienie: 500 g borówek 30 g masła 30 g cukru trz...
-
Składniki: 2 dość twarde jabłka 6 łyżek płatków zbożowych 2 łyżeczki miodu 2 łyżki konfitury z żurawiny 4 grubo siekane orzechy włoski...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz