poniedziałek, 9 maja 2016

Grillowane szparagi z boczkiem

Ale duet ! Grillowane ubiegłoroczne ziemniaki i świeżutkie, apetyczne, kruche szparagi!
         
     szparagi
       kilkanaście plasterków wędzonego boczku
       1 łyżka oliwy
       sól himalajska,pieprz



Szparagi opłukujemy wodą, nożykiem odcinamy zgrubiałe dolne końcówki,i obieramy w 1/3 obieraczką do warzyw.Natłuszczamy delikatnie oliwą z oliwek i obsypujemy delikatnie solą i pieprzem.

Zawijamy plastrami boczku.




Grillujemy ok.7-10 minut.





Fantastycznie i bardziej wykwintnie komponują się  podane z włoską  focaccią !



Delikatesy internetowe Alma






GRILL PIKNIK Menu


1 komentarz:

GALETTE z borówkami, czyli rustykalna tarta z owocami pieczona bez formy.

Kruche ciasto : 300 g mąki pszennej 70 g cukru pudru 180 g miękkiego masła 3 żółtka  Nadzienie: 500 g borówek 30 g masła 30 g cukru trz...