Ziemniaki faszerowane serami
Składniki:
4 Duże ziemniaki
1 serek kremowy ARLA APETINA Pesto i rukola
100 g fety
1 cebula
natka pietruszki (posiekana 1 łyżka)
ser żóty tarty do posypania
sól,pieprz
4 łyżki śmietany
1 łyżka oleju do podsmażenia cebulki
Przygotowanie:
Ziemniaki myjemy i ze skórką gotujemy w osolonej wodzie.Po ugotowaniu kroimy na połowę i wydrążamy miąższ.
Cebulę obrać, drobno posiekać i podsmażyć
Sery rozgniatamy widelcem razem z wydrążonym miąższem z ziemniaków, przesmażoną cebulą,natką pietruszki. Delikatnie doprawiając solą i pieprzem.
Nakładamy masę do wydrążonych ziemniaków ,oprószamy tartym serem.
Układamy w naczyniu do zapiekania i wstawiamy do nagrzanego do 200st piekarnika. Zapiekamy 10-15 minut.
Przed podaniem polewamy 1 łyżeczką śmietany i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
GALETTE z borówkami, czyli rustykalna tarta z owocami pieczona bez formy.
Kruche ciasto : 300 g mąki pszennej 70 g cukru pudru 180 g miękkiego masła 3 żółtka Nadzienie: 500 g borówek 30 g masła 30 g cukru trz...
-
Tak mnie dzisiaj wzieło . Moja przygoda z decoupage zaczęła się ok.4 lata temu i czasem chętnie tworzę coś nowego. Zbliżają się powoli świ...
-
Kruche ciasto : 300 g mąki pszennej 70 g cukru pudru 180 g miękkiego masła 3 żółtka Nadzienie: 500 g borówek 30 g masła 30 g cukru trz...
-
Składniki: 2 dość twarde jabłka 6 łyżek płatków zbożowych 2 łyżeczki miodu 2 łyżki konfitury z żurawiny 4 grubo siekane orzechy włoski...
wyglądają niesamowicie apetycznie! :)
OdpowiedzUsuńprzepyszne
OdpowiedzUsuńWyglądają niesamowicie i zapewne tak samo smakują ;)
OdpowiedzUsuńRewelacja, moje smaki :) Z pewnością skorzystam :)
OdpowiedzUsuń