Składniki:
4 Duże ziemniaki
1 serek kremowy ARLA APETINA Pesto i rukola
100 g fety
1 cebula
natka pietruszki (posiekana 1 łyżka)
ser żóty tarty do posypania
sól,pieprz
4 łyżki śmietany
1 łyżka oleju do podsmażenia cebulki
Przygotowanie:
Ziemniaki myjemy i ze skórką gotujemy w osolonej wodzie.Po ugotowaniu kroimy na połowę i wydrążamy miąższ.
Cebulę obrać, drobno posiekać i podsmażyć
Sery rozgniatamy widelcem razem z wydrążonym miąższem z ziemniaków, przesmażoną cebulą,natką pietruszki. Delikatnie doprawiając solą i pieprzem.
Nakładamy masę do wydrążonych ziemniaków ,oprószamy tartym serem.
Układamy w naczyniu do zapiekania i wstawiamy do nagrzanego do 200st piekarnika. Zapiekamy 10-15 minut.
Przed podaniem polewamy 1 łyżeczką śmietany i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
SMACZNEGO!
wyglądają niesamowicie apetycznie! :)
OdpowiedzUsuńprzepyszne
OdpowiedzUsuńWyglądają niesamowicie i zapewne tak samo smakują ;)
OdpowiedzUsuńRewelacja, moje smaki :) Z pewnością skorzystam :)
OdpowiedzUsuń