czwartek, 2 marca 2017
Tarta z truskawkami i budyniem
Ciasto kruche:
350 g (ok. 2 szklanki) mąki
1/2 kostki masła
1 żółtko
2 łyżki zimnego mleka
2-3 łyżki cukru pudru
szczypta soli
Przygotowanie
Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy jajko, wodę, cukier i masło i zagniatamy na gładką masę. Wyklejamy blaszke ciastem i pieczemy ok. 20 - 25 minut w temperaturze 180 stopni C.
Po upieczeniu ciasto studzimy.
Masa:
Budyń przygotowujemy wg,przepisu podanego na opakowaniu.
Gdy wystygnie wykładamy go na zimne ciasto.Owoce rozkładamy na budyniu.
Całość zalewamy tężejącą galaretką i/lub polewamy gorzką czekoladą.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
GALETTE z borówkami, czyli rustykalna tarta z owocami pieczona bez formy.
Kruche ciasto : 300 g mąki pszennej 70 g cukru pudru 180 g miękkiego masła 3 żółtka Nadzienie: 500 g borówek 30 g masła 30 g cukru trz...

-
2 dość twarde gruszki 50 g sera pleśniowego 50 g orzechów włoskich 3-4 łyżeczki kawy 4-5 kostek czekolady 1/2 łyżeczki cynamon...
-
Składniki: ok.80 dkg .wątróbki drobiowej 3-4 cebule 2 jabłka 20 dkg malin mrożonych Hortex 200 ml soku jabłkowego Hortex 2-3 ogórki kw...
-
Ziemniaki faszerowane serami Składniki: 4 Duże ziemniaki 1 serek kremowy ARLA APETINA Pesto i rukola 100 g fety 1 cebula natka pietru...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz