niedziela, 29 maja 2016

Smaczny i szybki obiad na lato.


Makaron z truskawkami i mascarpone.
400 g makaronu
150 g serka mascarpone
300 g truskawek
2 łyżki cukru
1 op. cukru waniliowego

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić.
Jeśli chcesz podać w formie zmrożonych kulek lodu truskawki trzeba je lekko zmrozić przed zmiksowaniem dodając cukier .
Serek mascarpone delikatnie wymieszać z cukrem waniliowym.
Formować kulki gałkownicą do lodów i układać na makaronie.


Smaczny i szybki obiad na lato.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

GALETTE z borówkami, czyli rustykalna tarta z owocami pieczona bez formy.

Kruche ciasto : 300 g mąki pszennej 70 g cukru pudru 180 g miękkiego masła 3 żółtka  Nadzienie: 500 g borówek 30 g masła 30 g cukru trz...