niedziela, 4 września 2016

Makaron ze szpinakiem i słonecznikiem

Składniki:
1 op.makaronu
500g szpinaku – mrożonego lub świeżego
2-4 ząbki czosnku
sól 1 łyżeczka
pieprz
kilka łyżek oliwy z oliwek
3-4 łyżki śmietany 18%
50g ziarna słonecznika




Makaron gotujemy w dużej ilości osolonego wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Na patelnię wlać kilka łyżek oliwy z oliwek dodać zmiażdżony czosnek .Następnie wrzucić szpinak i rozmrozić, odparować nieco wodę. Dodać śmietanę i doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać uprażone na suchej patelni ziarna słonecznika.

Sos dokładnie mieszamy z gorącym odcedzonym makaronem.





1 komentarz:

  1. Kocham takie makarony. :)
    Zapraszam na swój blog. :) https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń