niedziela, 18 listopada 2018
Gulasz wieprzowy z grzybami i żurawiną
Składniki:
800 g mięsa wieprzowego gulaszowego
2 duże cebule
1 łyżeczka przyprawy do gulaszu
1/3 łyżeczki papryki mielonej słodkiej
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
100 g suszonej żurawiny
szczypta pieprzu ziołowego
50 g suszonych podgrzybków
150 g włoszczyzny krojonej w paseczki
olej,sól
ew.mąka do zagęszczenia sosu
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
GALETTE z borówkami, czyli rustykalna tarta z owocami pieczona bez formy.
Kruche ciasto : 300 g mąki pszennej 70 g cukru pudru 180 g miękkiego masła 3 żółtka Nadzienie: 500 g borówek 30 g masła 30 g cukru trz...

-
2 dość twarde gruszki 50 g sera pleśniowego 50 g orzechów włoskich 3-4 łyżeczki kawy 4-5 kostek czekolady 1/2 łyżeczki cynamon...
-
Składniki: ok.80 dkg .wątróbki drobiowej 3-4 cebule 2 jabłka 20 dkg malin mrożonych Hortex 200 ml soku jabłkowego Hortex 2-3 ogórki kw...
-
Ziemniaki faszerowane serami Składniki: 4 Duże ziemniaki 1 serek kremowy ARLA APETINA Pesto i rukola 100 g fety 1 cebula natka pietru...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz