Zupa krem z dyni
ok. 500 g dyni
2-3 ziemniaki
2-3 marchewki
1 mała pietruszka
1 pomarańcz
3 łyżki oliwy
0,75 litra bulionu
1 łyżeczka przyprawy Garam masala
Warzywa myjemy ,obieramy,kroimy na mniejsze części i gotujemy do miękkości w bulionie .
Obraną i pokrojoną w grubszą kostkę dynię przesmażamy na oliwie .
Ocieramy skórkę z pomarańczy, resztę owocu dzielimy na cząstki oddzielając miąższ od błon ,pozbywamy się pestek i dodajemy do zupy.Gdy dynia troszkę się poddusi ,dodajemy do zupy.Doprawiamy przyprawą Garam masala .Następnie za pomocą blendera miksujemy wszystko na gładki krem
poniedziałek, 19 września 2016
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
GALETTE z borówkami, czyli rustykalna tarta z owocami pieczona bez formy.
Kruche ciasto : 300 g mąki pszennej 70 g cukru pudru 180 g miękkiego masła 3 żółtka Nadzienie: 500 g borówek 30 g masła 30 g cukru trz...
-
Tak mnie dzisiaj wzieło . Moja przygoda z decoupage zaczęła się ok.4 lata temu i czasem chętnie tworzę coś nowego. Zbliżają się powoli świ...
-
Składniki: 1 op.makaronu 500g szpinaku – mrożonego lub świeżego 2-4 ząbki czosnku sól 1 łyżeczka pieprz kilka łyżek oliwy z oliwek 3-4 łyżki...
-
Clafoutis to delikatne śmietankowe, podobne do omletu ciasto popularne we Francji.To pyszny i szybki deser ,który zawsze się udaje . U ...
Uu ciekawy smak z pomarańczą. :) Zapraszam na swój blog kulinarny. :) https://jaglusia.wordpress.com/
OdpowiedzUsuńChętnie zajrzę :)
Usuńsmakowicie się prezentuje, nie znam takiego przepisu, ale chyba sie skuszę :)
OdpowiedzUsuńPolecam dodatek pomarańczy .Fajny nowy smak nadaje.
OdpowiedzUsuń