400 g mini ziemniaków
1 awokado czarne
2-3 jajka ugotowane na twardo
120 g wędzonego łososia na gorąco
100 gram ulubionej mieszanki sałat
pół pęczka koperku
Sos:
3-4 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
1 łyżka soku z cytryny lub octu winnego
1 łyżka musztardy francuskiej lub dijon
sól
pieprz
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości .Ja ugotowałam nie obierając ich, (można po ugotowaniu podpiec je w piekarniku ) .
Układamy umyte listki sałat. Awokado obieramy ze skórki i kroimy na wieksze kawałki . Łososia rozdrabniamy i dodajemy do sałatki .Ugotowane na twardo jajka obieramy i kroimy na pół ćwiartki. Posypujemy posiekanym koperkiem.
Całość polewamy sosem tuż przed podaniem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
GALETTE z borówkami, czyli rustykalna tarta z owocami pieczona bez formy.
Kruche ciasto : 300 g mąki pszennej 70 g cukru pudru 180 g miękkiego masła 3 żółtka Nadzienie: 500 g borówek 30 g masła 30 g cukru trz...

-
2 dość twarde gruszki 50 g sera pleśniowego 50 g orzechów włoskich 3-4 łyżeczki kawy 4-5 kostek czekolady 1/2 łyżeczki cynamon...
-
Składniki: ok.80 dkg .wątróbki drobiowej 3-4 cebule 2 jabłka 20 dkg malin mrożonych Hortex 200 ml soku jabłkowego Hortex 2-3 ogórki kw...
-
Ziemniaki faszerowane serami Składniki: 4 Duże ziemniaki 1 serek kremowy ARLA APETINA Pesto i rukola 100 g fety 1 cebula natka pietru...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz