niedziela, 15 listopada 2015

Mintaj w kostce z kiszoną kapustą .

Kostki rybne z mintaja
Na panierkę : bułka tarta mąka pszenna jajka sól olej do smażenia

Kostki rybne obtoczyć w mące, następnie w rozkłóconym jajku z solą ,a na koniec w bułce tartej.Smażyć na wolnym ogniu z obu stron.

Surówka z kapusty kiszonej
0,5 kg kiszonej kapusty 2 marchewki 1 cebula 4 łyżki oleju lub oliwy z oliwek 3 łyżki cukru

Wymieszać kapustę kiszoną ze startą marchewką, drobno pokrojoną cebulą, olejem i cukrem.

U mnie z frytkami !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

GALETTE z borówkami, czyli rustykalna tarta z owocami pieczona bez formy.

Kruche ciasto : 300 g mąki pszennej 70 g cukru pudru 180 g miękkiego masła 3 żółtka  Nadzienie: 500 g borówek 30 g masła 30 g cukru trz...