1 filet z kurczaka
wytrybowane mięso z udek kurczaka
1 papryka czerwona
40 dkg pieczarek
natka pietruszki
2 ząbki czosnku
śmietana 18% 200ml
łyżka mąki pszennej
ocet balsamiczny
bulion ok. 400ml
olej do smażenia
sól,pieprz ,ew.mieszanka przypraw do drobiu
Ładnie przyrumienione mięsko odkładam na talerz.
Na tę samą patelnię wrzucam pokrojone na plasterki pieczarki i podsmażam, aż nabiorą brązowego koloru.
Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojoną w słupki paprykę.Wszystkie składniki razem podsmażamy przez chwilę. Na patelnię wlewam bulion ,2 łyżki octu balsamicznego i dodaję śmietanę rozrobioną z łyżką mąki .
Zmniejszam ogień ,dokładam wcześniej wyjęte części kurczaka i gotuję jeszcze kilka minut, aż sos zredukuje się mniej więcej o połowę.Na koniec posypać natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz