poniedziałek, 20 lutego 2017

Malinowy przekładaniec



1 jogurt naturalny 300 ml
100 g mrożonych malin Hortex
2 łyżki ulubionej mieszanki granola
50 g wody
5 łyżeczek cukru trzcinowego



Mus z malin.
Lekko rozmrożone maliny zalewamy wodą z cukrem.Miksujemy na gładki mus.

Płatki, musli, czy granolę dodajemy do szklanki na samym początku. Układamy warstwę malin ,którą zalewamy jogurtem . Układamy kolejną warstwę z malin i ją również zalewamy jogurtem. Ostatnią warstwą jest mus z malin.


SMACZNEGO !





Mój dzień z Hortex

1 komentarz:

GALETTE z borówkami, czyli rustykalna tarta z owocami pieczona bez formy.

Kruche ciasto : 300 g mąki pszennej 70 g cukru pudru 180 g miękkiego masła 3 żółtka  Nadzienie: 500 g borówek 30 g masła 30 g cukru trz...