poniedziałek, 20 lutego 2017
Malinowy przekładaniec
1 jogurt naturalny 300 ml
100 g mrożonych malin Hortex
2 łyżki ulubionej mieszanki granola
50 g wody
5 łyżeczek cukru trzcinowego
Mus z malin.
Lekko rozmrożone maliny zalewamy wodą z cukrem.Miksujemy na gładki mus.
Płatki, musli, czy granolę dodajemy do szklanki na samym początku. Układamy warstwę malin ,którą zalewamy jogurtem . Układamy kolejną warstwę z malin i ją również zalewamy jogurtem. Ostatnią warstwą jest mus z malin.
SMACZNEGO !
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
GALETTE z borówkami, czyli rustykalna tarta z owocami pieczona bez formy.
Kruche ciasto : 300 g mąki pszennej 70 g cukru pudru 180 g miękkiego masła 3 żółtka Nadzienie: 500 g borówek 30 g masła 30 g cukru trz...
-
Tak mnie dzisiaj wzieło . Moja przygoda z decoupage zaczęła się ok.4 lata temu i czasem chętnie tworzę coś nowego. Zbliżają się powoli świ...
-
Składniki: ok. 500 g fileta z kurczaka 250 g pora 400 ml śmietany 30% 100 ml mleka 3,2 % 2 łyżki mąki pszennej ...
-
Składniki: 1 op.makaronu 500g szpinaku – mrożonego lub świeżego 2-4 ząbki czosnku sól 1 łyżeczka pieprz kilka łyżek oliwy z oliwek 3-4 łyżki...
zapachniało latem:)
OdpowiedzUsuń