- Groszek zielony mrożony 500gBrokulyŚmietana 4-5 łyżekWłoszczyzna mrożona paseczki 100gBulion warzywny 1,5lSerek topiony kremowy 100 g2 cebule2-3 ząbki czosnku3 łyżki oleju rzepakowegoSól,pieprz,bazylia otartaGrzanki
-
Czosnek i cebulę kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju.Do wrzącego bulionu dodajemy mrożone paseczki włoszczyzny,mrożony groszek oraz rozdrobnione różyczki brokułów. Następnie przekładamy z patelni podsmażoną cebulę z czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą, grubo mielonym pieprzem i bazylią.Gotujemy ok. 20 minut. Pod koniec gotowania dodajemy serek topiony, miksujemy na krem.Dodajemy śmietanę i ponownie miksujemy.Zupę podajemy z grzankami.
piątek, 2 marca 2018
Zupa krem z zielonego groszku z brokułami.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
GALETTE z borówkami, czyli rustykalna tarta z owocami pieczona bez formy.
Kruche ciasto : 300 g mąki pszennej 70 g cukru pudru 180 g miękkiego masła 3 żółtka Nadzienie: 500 g borówek 30 g masła 30 g cukru trz...
-
Tak mnie dzisiaj wzieło . Moja przygoda z decoupage zaczęła się ok.4 lata temu i czasem chętnie tworzę coś nowego. Zbliżają się powoli świ...
-
Składniki: 1 op.makaronu 500g szpinaku – mrożonego lub świeżego 2-4 ząbki czosnku sól 1 łyżeczka pieprz kilka łyżek oliwy z oliwek 3-4 łyżki...
-
Clafoutis to delikatne śmietankowe, podobne do omletu ciasto popularne we Francji.To pyszny i szybki deser ,który zawsze się udaje . U ...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz