- Groszek zielony mrożony 500gBrokulyŚmietana 4-5 łyżekWłoszczyzna mrożona paseczki 100gBulion warzywny 1,5lSerek topiony kremowy 100 g2 cebule2-3 ząbki czosnku3 łyżki oleju rzepakowegoSól,pieprz,bazylia otartaGrzanki
-
Czosnek i cebulę kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju.Do wrzącego bulionu dodajemy mrożone paseczki włoszczyzny,mrożony groszek oraz rozdrobnione różyczki brokułów. Następnie przekładamy z patelni podsmażoną cebulę z czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą, grubo mielonym pieprzem i bazylią.Gotujemy ok. 20 minut. Pod koniec gotowania dodajemy serek topiony, miksujemy na krem.Dodajemy śmietanę i ponownie miksujemy.Zupę podajemy z grzankami.
piątek, 2 marca 2018
Zupa krem z zielonego groszku z brokułami.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
GALETTE z borówkami, czyli rustykalna tarta z owocami pieczona bez formy.
Kruche ciasto : 300 g mąki pszennej 70 g cukru pudru 180 g miękkiego masła 3 żółtka Nadzienie: 500 g borówek 30 g masła 30 g cukru trz...

-
Składniki: ok.80 dkg .wątróbki drobiowej 3-4 cebule 2 jabłka 20 dkg malin mrożonych Hortex 200 ml soku jabłkowego Hortex 2-3 ogórki kw...
-
2 dość twarde gruszki 50 g sera pleśniowego 50 g orzechów włoskich 3-4 łyżeczki kawy 4-5 kostek czekolady 1/2 łyżeczki cynamon...
-
Ziemniaki faszerowane serami Składniki: 4 Duże ziemniaki 1 serek kremowy ARLA APETINA Pesto i rukola 100 g fety 1 cebula natka pietru...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz