czwartek, 15 marca 2018

Makaron z cukinią ,pieczarkami i czosnkiem .

Makaron 500g
3 małe cukinie
400 g pieczarek
1 cebula
2-3 ząbki czosnku
2-3 łyżki ziół prowansalskich
1/2 pęczka natki pietruszki
100 g mozzarelli kuleczki
10 łyżek oliwy

sól , pieprz






Makaron ugotować w osolonej wodzie. 
Na patelni rozgrzać olej, dodać drobno pokrojoną cebulę i zmiażdżony czosnek, zeszklić. Cukinię i pieczarki umyć, oczyścić i pokroić.Podsmażyć .
Do ugotowanego makaronu dodać usmażone warzywa . Doprawić solą ,pieprzem i ziołami.
Dodać mozzarellę,wymieszać.
Posypać posiekaną natką pietruszki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

GALETTE z borówkami, czyli rustykalna tarta z owocami pieczona bez formy.

Kruche ciasto : 300 g mąki pszennej 70 g cukru pudru 180 g miękkiego masła 3 żółtka  Nadzienie: 500 g borówek 30 g masła 30 g cukru trz...